Over ons

Beste karperliefhebber,

Allereerst heten wij jou natuurlijk van harte welkom op onze website. Wat leuk dat jij de moeite neemt om meer te weten te komen over het kweken van karpers. De kans is groot dat jij zelf met de gedachte speelt om deze vissoort te gaan kweken. Dat kan natuurlijk, maar je moet wel weten waar je aan begint. Middels deze website hopen wij jou enigszins op het goede spoor te zetten.

Op deze website behandelen we alles wat jij moet weten over het kweken van karpers. Allereerst geven wij jou een aantal nuttige tips die jij goed kunt gebruiken bij het kweekproces. Vervolgens behandelen we het kweken van karpers in een tank, iets wat veel hobbyisten doen. Ook besteden we aandacht aan de verschillende soorten karpers die er zijn. Dit is natuurlijk wel zo makkelijk om een soort te kiezen die jij wilt gaan kweken. Je leest hier ook een artikel met tips die jou helpen bij het kweken van verhandelbare karpers. De kans is namelijk aanwezig dat jij op den duur geld wilt verdienen met het kweken van deze vissoort. Last but not least gaan we nog in op de karperkwekerijen en dan voornamelijk de link met duurzaam voedsel.

De artikelen op deze website zijn niet alleen geschreven door mij (Herman), maar ook door leden van het team. Ons kleine team bestaat voornamelijk uit karperkwekers. Daarnaast zitten er ook nog een aantal karpervissers tussen. Iedereen uit het team heeft jarenlange ervaring in de wereld van karpers en heeft hier dan ook een enorme passie voor. Deze passie steken wij niet onder stoelen of banken en dat is precies de reden dat wij deze website gestart zijn. Wij hopen uiteraard dat de informatie op deze site jou helpt bij het kweken van karpers!

Karpervissen

Hoewel er in het Nederlandse water behoorlijk wat
zeelt zwemt, wordt er maar door een selecte groep
sportvissers gericht op gevist. Dat is gek, want de zeelt
is een mooie en sterke sportvis die bijna overal dichtbij
huis te vinden is. Leo Harmsen laat in dit artikel zien
hoe je met de dobber succesvol op zeelt vist.

Weather Today

Weather Icon